Contraindicatii in cancerul pulmonar

Dincolo de administrarea de remedii naturale, oricat de eficiente, este necesar ca fiecare pacient sa-si insanatoseasca stilul de viata, eliminand anumite obiceiuri, alimente si chiar modele de gandire nocive. Iata cele 5 alegeri pe care in mod special bolnavul de cancer trebuie sa le evite cu strictete:
1. Consumul de alcool si de tutun sunt printre principalele cauze ale aparitiei acestei forme de cancer, accelerand puternic procesele de agravare a bolii. Trebuie renuntat la ele cat mai rapid, folosindu-ne de vointa si de cateva remedii care ne ajuta sa scapam mai usor de dependenta: sunatoarea, passiflora si laptisorul de matca.
2. Sedentarismul este o adevarata otrava, lenta dar eficienta pentru organismul care, in realitate ar trebui stimulat pentru a lupta eficient cu cancerul. Evident, nu se pune problema de a ne apuca de sport in conditiile acestei afectiuni, dar este obligatoriu sa facem cativa pasi in aer liber, zilnic, sa admiram natura, lumina soarelui si sa ne intretinem tonusul fizic si psihic in acest fel.
3. Alimentele cu aditivi sintetici si suprarafinate precum toate E-urile nocive, dar si zaharul, indulcitorii artificiali (zaharina, aspartam, ciclamat...), faina alba, grasimi hidrogenate, care slabesc imunitatea si agraveaza boala.
4. Excesul de proteine si grasimi - apare mai ales la consumatorii de carne, care va fi exclusa complet din alimentatie, in special cea rosie, adica de porc, vita, oaie, vanat. De asemenea, vor fi evitate branzeturile, in special cele grase sau fermentate, care sunt si ele daunatoare pentru pacientul cu cancer pulmonar.
5. Panica si resemnarea sunt la fel de periculoase precum consumul de alcool, fumatul si consumul de carne luate la un loc. Panica se traduce cel mai adesea printr-o indecizie extrema, prin "alergarea" din medic in medic, de la o terapie la alta, foarte adesea pacientul ajungand sa nu duca la capat nici un tratament, in timp ce starea sa devine din ce in ce mai grava. Panica se combate prin calm si printr-o buna organizare, in care sa fie antrenati mai multi factori terapeutici, si din care sa nu lipseasca rugaciunea si autosugestia pozitiva (reprezentarea mentala a vindecarii). Apoi, trebuie evitata cu orice pret resemnarea, care cel mai adesea are aspectul abandonului si al renuntarii la lupta. In realitate, oricat de dur ar parea, principala responsabilitate a vindecarii unei boli, indiferent cat de grava, o are chiar pacientul, incurajat de terapeuti si familie sau de cei apropiati sufleteste de el. Resemnarea se combate, pur si simplu, prin lupta, prin lupta de a lua zi de zi tratamentul, de a schimba in bine stilul de viata, de a crea o legatura spirituala cu Dumnezeu.
Din pacate, cancerul pulmonar este una din cele mai cumplite boli pe care le poate avea un om, cu o rata a mortalitatii foarte ridicata. Avand o simptomatologie frusta si inselatoare, se explica de ce este depistat asa de greu si de ce pacientii nu vin decat foarte tarziu la medic. 
Ca si in cazul bunicii mele, a fost descoperit in ultimul stadiu, s-a luptat cu aceasta boala pe picioarele ei pana la final, insa inima ei nu a rezistat decat o luna de la diagnostic :-< . In cazul ei, cancerul pulmonar s-a dezvoltat exploziv si nu a putut fi oprit de nimic. La ea a fost o forma de cancer cu celule mici, care de obicei este extrem de agresiva cu evolutie rapida si cu metastaze in mai multe organe, nu numai la nivel pulmonar, asta explica si durata de supravietuire scurta.
Specialistii se asteapta la o crestere a prevalentei cancerului pulmonar la femei, desi pana acum pe primul loc ca prevalenta era la barbati.

Comentarii