Ghid complet de epilare pentru plaja
Caldura va imbie sa purtati rochii si fuste, piese vestimentare atat de feminine si racoroase, insa tot timpul trebuie sa stati cu grija epilarii. Uneori, desi v-ati epilat cu cateva zile in urma, 2-3 fire se ivesc cand va e lumea mai draga. Solutia de urgenta ramane lama de ras, insa doar pentru retusuri. Azi, aveti la indemana o multime de posibilitati pentru a scapa de parul nedorit. Cremele sau spuma depilatoare, benzile cu ceara, ceara clasica sau cea cu aplicator, aparatul electric, pe toate le aveti la indemana pentru o epilare rapida chiar la voi acasa. Dar pentru a scapa de corvoada epilarii 2-3 sau chiar 4 saptamani, trebuie sa va limitati doar la cateva dintre ele, respectiv la variantele cu ceara, de preferat cele in care ceara se incalzeste, sau aparatul electric, din simplul motiv ca aceste doua metode smulg firul de par din radacina, fata de celelalte, care doar taie sau dizolva firul de la baza pielii.
Iata care sunt beneficiile si dezavantajele, dar si etapele epilarii cu ceara:
Exista mai multe metode care toate au la baza ceara, insa difera intre ele ca aplicare, dar si ca beneficii.
Benzile cu ceara se aplica la rece si stratul subtire de ceara nu prinde uneori foarte bine firul de par ca sa-l smulga, acesta rupandu-se.
Ceara clasica este ideala pentru ca smulge optim, dar, aplicata prea fierbinte, afecteaza sraturile superficiale ale pielii, sensibilizand-o. In plus, indepartarea poate fi dureroasa daca nu are compozitia elastica. Prin urmare, pentru un rezultat eficient si fara durere este bine sa mergeti la cosmetica.
Exista acum aplicatoare cu rezerva de ceara, care o incalzesc la o temperatura optima pentru piele, astfel inca sa prinda zdravan firul de par, dar sa nu arda pielea. este varianta ideala pentru o epilare de calitate la domiciliu.
Dezavantaje:
- nu trageti cu putere ceara, doare
- trebuie sa asteptati ca sa va puteti epila din nou (ca firul sa aiba cativa milimetri pentru a fi bine prins de ceara).
Cat dureaza: pielea poate ramane fina timp de 3-5 saptamani.
Pentru a preintampina cresterea firelor de par in piele, dar si ruperea lor, e bine ca inainte de epilare sa aplicati un tratament de exfoliere. Eliminand celulele moarte de la suprafata pielii, firul de par poate fi prins mai usor de ceara sau penseta epilatorului electric si se smulge usor. Puteti fce acest lucru prin masarea pielii cu un scrub si apoi clatirea ei sau masand zona de epilat cu o manusa exfoliant. Dupa epilare, porii deschisi si exractia se face repede si fara durere.
Moment-cheie in epilare
Parul are un ciclu de crestere propriu, dictat de ritmul lunar sau cel biologic. Ideal ar fi sa va epilati cand luna este in scadere sau imediat dupa ciclul menstrual. Daca cele doua coincid, aspectul pielii fine se pastreaza mai mult timp, fara sa faceti nimic special.
Epilati-va cu 2-3 zile inainte de expunerea la soare, pentru a da timp pielii sa se refaca, altfel epilatul si soarele pot irita sau arde usor pielea
Orice metoda de epilare contribuie la deshidratarea pielii, mai mult sau mai putin. De aceea benzile de ceara sunt ambalate impreuna cu cateva servetele uleioase (uleiul indeparteaza repede urmele de ceara si hidrateaza intens pielea). Folositi orice ulei de corp, chiar si de 2 ori pe zi.
Evitati epilarea cu ceara foarte fierbinte, care poate exfolia pielea in profunzime, ducand la arsuri, sau protejeaza zonele respective cu creme SPF 50.
Trucuri fara durere
Inaintea si in timpul ciclului menstrual, organismul este mai sensibil la durere. Veti observa usor cum, in aceste perioade, pana si smulgerea unui fir din spranceana va face sa transpirati de durere. Progrmati sedinta de epilat dupa ciclul menstrual daca va stiti sensibile sau folositi un aparat de epilat cu dispozitiv de atenuare a durerii, care face un fel de presopunctura, diminuand durerea. Exista astfel de aparate care au si un dispozitiv de racire cu acelasi efect. Daca aparatul vostru nu are in dotare nici unul din aceste accesorii, puteti sa va ajutati de o banala punga de gheata, infasurata intr-o carpa si aplicati-o timp de cateva minute pe zona ce urmeaza a fi epilata.
Recomandari:
- epilati-va doar pe pielea perfect uscata, ca ceara sa faca priza buna
- nu faceti dus 3-4 ore dupa epilare, pentru a preveni iritatiile, iar ca sa grabiti inchiderea porilor, aplicati comprese cu gheata sau masati zona cu ulei mentolat
- apelati la creme si lotiuni de corp cu efect de incetinire a cresterii parului
- apa oxigenata decoloreaza firele crescute si le face mai putin vizibile, poate chiar de neobservat
- bronzul este o alta metoda de camuflat micile fire de par, iar daca nu ati ajuns inca la plaja, puteti folosi un autobronzant.
Lama de ras ramane cea mai rapida metoda de indepartare a firelor de par, chiar daca nu e o solutie optima ca durata.
Penseta este si ea utila, mai ales cand un fir a scapat rigorii cerii sau aparatului electric
Comentarii
Trimiteți un comentariu